OpenSUSE

Apakah itu OpenSUSE?

OpenSUSE adalah sistem operasi bebas dan berasaskan Linux untuk PC anda, Laptop atau Server. Anda bolehmelayar laman web , menguruskan e-mel dan foto, melakukan pekerjaan di pejabat, memainkan video atau muzik dan mempunyai banyak kemudahan!

Projek openSUSE dengan bangga mengumumkan keluaran openSUSE 11.3. openSUSE 11.3 merangkumi versi baru dari GNOME, KDE, OpenOffice.org, Firefox, kernel Linux, dan banyak, banyak update dan perbaikan. Dalam 11.3 anda akan menemui lebih dari 1,000 aplikasi desktop open-source. openSUSE juga meliputi rangkaian lengkap dari perisian pelayan dan pilihan yang kaya alat pembangunan open source.

Adakah anda seorang pemaju Linux yang berpengalaman atau seorang pengguna akhir baru bermula dengan Linux, ada banyak cara bagi anda untuk menyertai dalam projek openSUSE. Bergabung dengan forum untuk mendapatkan bantuan atau membantu orang lain dengan openSUSE, mencari dan melaporkan bug, ulasan dokumentasi, menghantar senarai keinginan anda untuk pakej baru dan ciri-ciri, membuat dan menghantar patch, atau mencari cara kreatif lain untuk menyumbang. Apapun yang anda lakukan, beberapa minit diperlukan untuk membincangkan openSUSE dengan pengguna lain dan menjadi ahli aktif dari komuniti openSUSE. Adakah anda ingin tahu lebih banyak?

sumber maklumat:

http://www.opensuse.org/en/

muatturun:

http://software.opensuse.org/113/en

Advertisements
Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s